Синдромът на Аспергер е психично разстройство от аутистичния спектър, при което човек

...
Синдромът на Аспергер е психично разстройство от аутистичния спектър, при което човек
Коментари Харесай

10 известни и успешни личности с аутизъм

Синдромът на Аспергер е психично разстройство от аутистичния набор, при което човек може да изпитва компликации в общуването и общественото взаимоотношение, само че тези 10 известни персони потвърждават, че да не бъдеш „ като другите “ може да значи да си надарен и сполучлив човек.

Анди Уорхол

В повтарящите се идентични детайли в картините - принтове на един от най-прочути американски художници на всички времена експерти виждат признаци за Синдром на Аспергер. А също и във обстоятелството, че гениалният попарт създател е бил дистанциран и затворен човек и е говорел неприятно британски (Анди Уорхол е роден в Питсбърг, само че е от семейство на емигранти от територията на днешна Словакия).

Стенли Кубрик

Знаменитият режисьор на „ Портокал с часовников механизъм “, „ Сиянието “, „ Спартак “, „ Широко затворени очи “ и доста други велики филми се е славел като недодялан и игнориращ хората, само че пък необикновено деликатен към детайлите и в работата си, и в живота. Стенли Кубрик се е страхувал да лети със аероплан, по тази причина при значими настоятелен срещи постоянно е трябвало другите да отидат при него. Бил е прочут и с това, че е прекъсвал ненадейно връзки – вежливо, само че от раз.

Дарил Хана

Звездата от „ Убий Бил “, „ Блейд Рънър “, „ Ярост “ и други холивудски шлагери е диагностицирана с аутизъм през 60-те, още като дете. Тогава отношението към това заболяване не е било по този начин толерантно, както през днешния ден и лекарите са упорствали за медикаментозно лекуване, само че майката на Дарил Хана я е предпазила от него. 58-годишната американска актриса споделя, че е страдала от разнообразни страхове и мъчителна свенливост.

Дан Акройд

Снимка: Guliver / iStock

Според легендата Синдромът на Аспергер е въодушевил концепцията за смешното фентъзи от 80-те „ Ловци на духове “, на който филм Дан Акройд е сценарист дружно с Харолд Реймис. Акройд, фамозен от „ Блус брадърс “ и доста други филми, е захласнат от мисълта за сигурност, сигурност и за призраци. Той споделя, че може да управлява своето психологично разстройство.

Сюзън Бойл

Шотландската певица, която като дете диагностицират с „ увреждане на мозъка “ и „ компликации в образованието “, нашумя през 2009 година с осъществяването си на песента " Имах една фантазия " от мюзикъла „ Клетниците “ в телевизионната стратегия Britain's Got Talent. Поставят ѝ диагнозата „ аутизъм “ след 40-ата ѝ година и по думите на Бойл това за нея е било облекчение.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР